Marinované václavky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované václavky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 40027 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
5 ks | Hřebíček |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Skořice celá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Václavky |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 52,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Hřebíček, Skořice celá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Václavky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované václavky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné václavky omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na poloviny. Vložíme je do hrnce s vodou, octem, solí a kořením. Za občasného zamíchání vaříme asi 30 minut. Vzniklou pěnu odstraníme. |
2 | Když houby spadnou ke dnu hrnce, vyjmeme bobkový list, hřebíčky a skořici. |
3 | Potom houby přecedíme a necháme vychladnout v chladničce. |
4 | Marinované václavky podáváme jako přílohu k masům nebo je použijeme při přípravě houbových salátů. |