Mletý biftek s chřestem a kulatými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mletý biftek s chřestem a kulatými bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4003 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
500 g | Chřest bílý |
600 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 63,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 945,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chřest bílý, Hovězí svíčková, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Mletý biftek s chřestem a kulatými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Vykrajovátkem vykrojíme z brambor kuličky, které uvaříme ve slané vodě. |
2 | Očistíme a omyjeme chřest a odřízneme tvrdší konce. Uvaříme doměkka v osolené vodě. |
3 | Na troše oleje opečeme z obou stran bifteky - můžeme i ugrilovat v troubě. |
4 | Na talíř pokládáme chřest, na něj biftek překrojený na dvě půlky a doplníme bramborami. |