Recept

Tvarohový koláč s rozinkami

  • Irsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40031

Ingredience

Těsto
150 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
500 g Mouka pšeničná hladká
250 g Máslo čerstvé
40 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
Náplň
100 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
200 g Jahody zahradní
1 dl Likér mandlový - Amaretto
1 ks Pomeranče
30 g Pudinkový prášek - vanilkový
30 g Rozinky tmavé
700 g Tvaroh měkký

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 242kJ
29% Sacharidy 104 g
38% Tuky 29 g
4% Sodík 85 mg
43% Bílkoviny 24 g

Tvarohový koláč s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Do mísy vysypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme na kostky nakrájené máslo, přisypeme moučkový cukr, rukou vypracujeme husté těsto, které přeložíme na moukou vysypaný vál, těsto rozválíme na plát o velikostí pečící formy a rozložíme ho na máslem vymaštěnou a strouhankou vysypanou pečící formu. Na těsto vylijeme náplň, ze zbylého těsta pomocí dlaní utvoříme tenké válečky, ze kterých uděláme na náplní mřížky. Takto připravený koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme nejméně 40 minut.

2

Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme dobře vychladnout. Jahody očistíme, omyjeme, nakrájíme po délce na třetinky a naaranžujeme do mřížek na upečeném koláči.

3

Náplň: rozinky namočíme do likéru, přilijeme také vymačkanou šťávu z 1 ks pomeranče a necháme stranou. Tvaroh dáme do misky, přidáme cukr s vanilkovým cukrem a dobře promícháme. Vezmeme namočené rozinky, vysypeme do nich pudinkový prášek, rozšleháme, vylijeme do připraveného tvarohu a vše ještě dobře promícháme.

Poznámka

Tvarohový koláč je vhodný jako studený předkrm, servírovaný na chlazeném dezertním talířku, k bohaté snídaní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept