Tvarohový koláč s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový koláč s rozinkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40031 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
150 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
40 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
100 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
200 g | Jahody zahradní |
1 dl | Likér mandlový - Amaretto |
1 ks | Pomeranče |
30 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
30 g | Rozinky tmavé |
700 g | Tvaroh měkký |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 98,8mg |
Draslík | 273,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Strouhanka, Vejce slepičí, Cukr krupice, Jahody zahradní, Pomeranče, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Cukr vanilka, Likér mandlový - Amaretto, Rozinky tmavé, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový koláč s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vysypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme na kostky nakrájené máslo, přisypeme moučkový cukr, rukou vypracujeme husté těsto, které přeložíme na moukou vysypaný vál, těsto rozválíme na plát o velikostí pečící formy a rozložíme ho na máslem vymaštěnou a strouhankou vysypanou pečící formu. Na těsto vylijeme náplň, ze zbylého těsta pomocí dlaní utvoříme tenké válečky, ze kterých uděláme na náplní mřížky. Takto připravený koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme nejméně 40 minut. |
2 | Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme dobře vychladnout. Jahody očistíme, omyjeme, nakrájíme po délce na třetinky a naaranžujeme do mřížek na upečeném koláči. |
3 | Náplň: rozinky namočíme do likéru, přilijeme také vymačkanou šťávu z 1 ks pomeranče a necháme stranou. Tvaroh dáme do misky, přidáme cukr s vanilkovým cukrem a dobře promícháme. Vezmeme namočené rozinky, vysypeme do nich pudinkový prášek, rozšleháme, vylijeme do připraveného tvarohu a vše ještě dobře promícháme. |
Poznámka
Tvarohový koláč je vhodný jako studený předkrm, servírovaný na chlazeném dezertním talířku, k bohaté snídaní.