Bramborové placky slovenské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové placky slovenské
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 40032 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
300 g | Brambory vařené |
125 g | Mouka sójová plnotučná |
100 g | Okurky nakládané |
40 ml | Olej rostlinný |
120 g | Ovesné vločky |
8 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 416,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 191,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Ovesné vločky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka sójová plnotučná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové placky slovenské postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, osolíme, přisypeme sójovou mouku, ovesné vločky, přidáme vejce a vypracujeme bramborové těsto. |
2 | Z těsta tvoříme menší placičky, které smažíme v pánvi na rozpáleném oleji nebo sádle dokřupava. |
3 | Ještě teplé placky rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme. Můžeme také podávat jako přílohu k masu. |