Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 40034

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Dýně
6 ks Dýně Hokkaidó
80 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rýže Arborio
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
2 kávová lžička Sůl
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 462kJ
16% Sacharidy 58 g
24% Tuky 18 g
44% Sodík 877 mg
17% Bílkoviny 10 g

Rizoto s dýněmi postup přípravy receptu:

1

Dýně omyjeme, osušíme a lehce potřeme olejem. Ve vyhřáté troubě na plechu pečeme 40-45 minut doměkka.

2

Zatím si uvaříme rizoto. Vývar přivedeme k varu, osolíme a opepříme. V jiném hrnci orestujeme na 50 g másla nakrájenou cibulku a nastrouhanou dýni. Přidáme rýži, 3 minuty restujeme, zalijeme 1/2 vývaru, vaříme a mícháme, dokud se vývar do rýže nevstřebá. Poté přilijeme zbytek vývaru a postup opakujeme asi 20 minut, dokud není rýže měkká. Odstavíme z ohně a přimícháme zbytek másla a nastrouhaný parmezán.

3

Z dýní seřízneme vršky a vydlabeme vnitřky, naplníme rizotem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept