Rizoto s dýněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s dýněmi
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | tejnecka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 40034 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Dýně |
6 ks | Dýně Hokkaidó |
80 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže Arborio |
2 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 20,1mg |
Draslík | 155,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Dýně, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dýně Hokkaidó, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rýže Arborio, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s dýněmi postup přípravy receptu:
1 | Dýně omyjeme, osušíme a lehce potřeme olejem. Ve vyhřáté troubě na plechu pečeme 40-45 minut doměkka. |
2 | Zatím si uvaříme rizoto. Vývar přivedeme k varu, osolíme a opepříme. V jiném hrnci orestujeme na 50 g másla nakrájenou cibulku a nastrouhanou dýni. Přidáme rýži, 3 minuty restujeme, zalijeme 1/2 vývaru, vaříme a mícháme, dokud se vývar do rýže nevstřebá. Poté přilijeme zbytek vývaru a postup opakujeme asi 20 minut, dokud není rýže měkká. Odstavíme z ohně a přimícháme zbytek másla a nastrouhaný parmezán. |
3 | Z dýní seřízneme vršky a vydlabeme vnitřky, naplníme rizotem a ihned podáváme. |