Žampionové rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionové rizoto
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | tejnecka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 40035 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže Arborio |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
150 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar drůbeží |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112g |
---|---|
Cholesterol | 46,3mg |
Draslík | 643,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 188,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže Arborio, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionové rizoto postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli osmažíme na směsi másla s olivovým olejem. Přidáme nakrájené žampiony, rýži a mícháme asi 4 minuty. Přilijeme vývar a víno, opepříme, osolíme a zamícháme. Necháme 10 minut přiklopené povařit. Znovu zamícháme a dalších 10 minut vaříme. |
2 | Odstavíme, necháme pod pokličkou dojít a před podáváním posypeme parmezánem. |