Recept

Švestkový rýžový nákyp

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40038

Ingredience

40 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
5 dl Mléko polotučné
70 g Máslo čerstvé
250 g Rýže loupaná
30 g Strouhanka
5 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
200 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 021kJ
20% Sacharidy 72 g
22% Tuky 17 g
5% Sodík 109 mg
23% Bílkoviny 13 g

Švestkový rýžový nákyp postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky namočíme do vody a necháme je máčet nejméně 30 minut. scedíme, vypeckujeme a necháme stranou.

2

Do hrnce vylijeme mléko a propranou rýži za občasného míchání v něm uvaříme. Měkkou rýži stáhneme z ohně a přidáme do ní cukr, vanilkový cukr, máslo, vyšlehané žloutky, švestky, vše dobře zamícháme, přimícháme ještě z bílku vyšlehaný sníh a přeložíme směs do máslem vymaštěné a strouhankou vysypané pečící formy, kterou ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 20 minut.

3

Upečený nákyp vyndáme z trouby, teplý ho krájíme na porce, které pokládáme na mělké talíře.

Poznámka

Rýžový nákyp podáváme teplý na teplém talíři, ozdobený měsíčky mandarinkového kompotu a mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept