Omáčka vinná II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka vinná II
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4004 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Vejce slepičí |
7 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 53 kcal
Kilojoule 220kJ
1% Sacharidy 4 g
3% Tuky 2 g
2% Sodík 33 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 39,2mg |
Vláknina | 10,4mg |
Vitamín A | 113,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Omáčka vinná II postup přípravy receptu:
1 | Na vodní lázni v kotlíku smícháme všechny přísady včetně celých vajec a šleháme do úplného zhoustnutí. |
2 | Poté ihned přelijeme omáčku do omáčníku, aby se šodó u stěn nádoby nesráželo. |