Jahodová bublanina s pomerančovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodová bublanina s pomerančovou šťávou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40040 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
250 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
500 g | Jahody zahradní |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
30 g | Máslo čerstvé |
150 g | Máslo jihočeské |
500 g | Mouka polohrubá |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Pomeranče |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 249,8mg |
Draslík | 450,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Kypřicí prášek do pečiva, Pomeranče, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Máslo jihočeské, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodová bublanina s pomerančovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Jahody očistíme, umyjeme, nakrájíme po délce na třetinky a necháme odkapat. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílku. Měkké máslo nakrájíme na kostky, dáme do misky a utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Za stálého míchání přidáme žloutky a šleháme tak dlouho, aby vznikla pěna. Z bílku a krupicového cukru vyšleháme sníh, který přimícháme ke žloutkům, vylijeme šťávu z 1 ks pomeranče, zamícháme ještě mouku, kypřící prášek a připravenou směs vylijeme do 30 g másla vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Připravené jahody obalíme v hrubé mouce a naskládáme je na vrch těsta. Do nahřáté trouby vložíme pekáč a pečeme přibližně 40 minut. |
2 | Upečenou bublaninu vyndáme z trouby, necháme vychladnout a potom nakrájíme na úhledné čtverce. |
Poznámka
Bublaninu servírujeme studenou, posypanou moučkovým cukrem.