Dortový korpus - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dortový korpus
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40041 |
Kategorie: | Korpusy na dort |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 251,3mg |
Draslík | 419,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dortový korpus postup přípravy receptu:
1 | Do mixére rozklepneme celé vejce, přidáme cukr a šleháme, až vznikne hustá hmota, kterou přendáme do misky. Přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, zlehka vařečkou zamícháme a připravené těsto vylijeme na máslem vymaštěnou a hrubou moukou vysypanou dortovou pečící formu. Vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme nejdéle 20 minut. Podle toho, jak peče trouba. Špejli zapíchneme do těsta, vytáhneme a když na ní není nalepené těsto, je korpus upečený. Můžeme ho vytáhnout z trouby, nechat vychladnout a používat při dalším postupu přípravy dortu. |