Lívanečky s jahodovým tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívanečky s jahodovým tvarohem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40042 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
2 ks | Mandarinky |
0,5 l | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 dl | Olej slunečnicový |
2 ks | Vejce slepičí |
Krém | |
---|---|
150 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
300 g | Jahody zahradní |
300 g | Tvaroh měkký |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 135,2mg |
Draslík | 622,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Kypřicí prášek do pečiva, Mandarinky, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Cukr vanilka, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívanečky s jahodovým tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Mléko vylijeme do misky, rozdrobíme droždí, přimícháme kypřící prášek, vanilkový cukr, rozklepneme celé vejce, vymačkáme šťávu ze 2 ks mandarinek, přidáme cukr, nakonec mouku, dobře promícháme a těsto necháme odpočinout na 30 minut. |
2 | Lívancovou pánev dáme na oheň, natíráme ji olejem, malou naběračkou překládáme těsto z misky do pánve a smažíme. Dozlatova usmažené lívance skládáme na mělký talíř a přidáme krém. |
3 | Krém: Do mísy dáme tvaroh, metličkou dobře promícháme, přidáme cukr, vanilkový cukr a hodně rozmačkané jahody. Všechny suroviny dobře vyšleháme. |
Poznámka
Lívanečky servírujeme teplé, ale dobře chutnají také studené.