Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40046

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Listové těsto
1 ks Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
500 g Špenát mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 276kJ
8% Sacharidy 30 g
52% Tuky 39 g
8% Sodík 157 mg
31% Bílkoviny 17 g

Špenátová roláda postup přípravy receptu:

1

Špenát dáme rozmrazit a potom z něho vymačkáme vodu. Mrkev očistíme a nastrouháme, cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostky, česnek na tenká kolečka. V hrnci zahřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme mrkev a česnek, chvilku podusíme, aby mrkev pustila růžovou šťávu, přimícháme špenát a zase podusíme. Smetanu rozšleháme spolu s 1 ks celého vejce a zahustíme špenát. Před dokončením dušení dochutíme solí, pepřem, stáhneme z ohně a necháme vychladnout.

2

Listové těsto rozválíme na moukou posypaném válu na plát. Vezmeme připravený špenát a rozetřeme na těsto, které zavineme do tvaru rolády, hned ho nakrájíme na kolečka silná 3 cm, poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozkvedlaným vejcem, na povrch dáme hrubě nastrouhaný sýr a plech vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme nejméně 20 minut.

3

Upečené rolády vyndáme z trouby, necháme vychladnout a pokládáme podle porcí na talíře.

Poznámka

Rolády podáváme studené pro hosty, ale jsou také vhodné pro rodinné snídaně. Ozdobíme nasekaným koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept