Salát mangový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát mangový
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40047 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
15 g | Koriandr čerstvý |
1 ks | Mango |
1 ks | Meloun vodní |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Salát hlávkový |
2 ks | Šalotka |
6 ks | Vodní kaštany v nálevu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Mango, Meloun vodní, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá, Salát hlávkový, Vodní kaštany v nálevu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát mangový postup přípravy receptu:
1 | Do studené vody namočíme krátce oloupané a na proužky nakrájené mango, aby se odstranil sirup. Smícháme pokrájenou chilli papričku, šalotky, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Mango necháme okapat a smícháme s kaštany. |
2 | Meloun postavíme na rovný povrch. Nůž přiložíme vodorovně ke slupce, držíme ho a na místě otáčíme melounem kolem osy, abychom dokola vyznačili středovou čáru. Kolmo na tuto část vyznačíme 2,5cm širokou rukojeť přes vršek melounu. Podle čar provedeme pro rukojeť první vertikální řez. Prořízneme druhou stranu rukojeti. Podle středové čáry prořízneme rovný okraj. |
3 | Vydlabeme lžící dužinu, aby byl okraj čistý a obložíme listy hlávkového salátu a koriandru. |
4 | Naplníme mangovou směsí, přelijeme zálivkou a podáváme. |