Rychlý salát fazolový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý salát fazolový
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 40048 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
6 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Cizrna konzervovaná |
4 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Okurka salátová |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 474,8mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Cizrna konzervovaná, Okurka salátová, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý salát fazolový postup přípravy receptu:
1 | Konzervovanou cizrnu necháme okapat a dáme do salátové mísy. Očistíme a na plátky nakrájíme mrkev. Na malé kousky pokrájíme jarní cibulky. Na silnější plátky a ty na čtvrtky nakrájíme okurku. |
2 | K cizrně přidáme mrkve, jarní cibulky a okurku a promícháme. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. |
3 | Červenou papriku nakrájíme na proužky, naaranžujeme je na vrch salátu. |
4 | Ihned podáváme. |