Rybí salát sladkokyselý - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí salát sladkokyselý
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 40049 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
115 g | Ananas |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Chilli paprička |
6 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citronová tráva |
2 ks | Kafirové listy |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
225 g | Pstruh |
6 ks | Řeřicha |
1 kávová lžička | Sůl |
225 g | Treska aljašská |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 53,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Chilli koření mleté, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová tráva, Med včelí, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Paprika červená, Pažitka, Pstruh, Řeřicha, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kafirové listy, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí salát sladkokyselý postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme rybí maso a dáme do pánve, přelijeme vodou. Stonek citronové trávy zlomíme v půlce a s limetkovými listy přidáme k rybímu masu. Vidličkou propíchneme chilli papričku a přidáme do pánve. Přivedeme k varu a dusíme 8 minut, poté necháme vychladnout. |
2 | Rybí maso necháme okapat, odstraníme kůži a maso dáme do mísy. Vmícháme pokrájené jarní cibulky, papriku a ananas nakrájený na kostky. |
3 | Listy řeřichy omyjeme a rozdělíme na 4 talíře a lžící na ně přidáme rybí směs. |
4 | Smícháme slunečnicový olej, vinný ocet, mleté chilli, med, sůl a pepř a touto zálivkou přelijeme salát. Podáváme ozdobený pažitkou. |