Jednoduchý recept

Rybí salát sladkokyselý

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40049
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

115 g Ananas
1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
6 ks Cibulka jarní
1 ks Citronová tráva
2 ks Kafirové listy
1 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika červená
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
225 g Pstruh
6 ks Řeřicha
1 kávová lžička Sůl
225 g Treska aljašská
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 094kJ
8% Sacharidy 27 g
8% Tuky 6 g
17% Sodík 349 mg
49% Bílkoviny 27 g

Rybí salát sladkokyselý postup přípravy receptu:

1

Opláchneme rybí maso a dáme do pánve, přelijeme vodou. Stonek citronové trávy zlomíme v půlce a s limetkovými listy přidáme k rybímu masu. Vidličkou propíchneme chilli papričku a přidáme do pánve. Přivedeme k varu a dusíme 8 minut, poté necháme vychladnout.

2

Rybí maso necháme okapat, odstraníme kůži a maso dáme do mísy. Vmícháme pokrájené jarní cibulky, papriku a ananas nakrájený na kostky.

3

Listy řeřichy omyjeme a rozdělíme na 4 talíře a lžící na ně přidáme rybí směs.

4

Smícháme slunečnicový olej, vinný ocet, mleté chilli, med, sůl a pepř a touto zálivkou přelijeme salát. Podáváme ozdobený pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept