Těstoviny barevné s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny barevné s kuřecím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40050 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
125 g | Hroznové víno |
175 g | Kuřecí maso vařené |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Pesto |
1 polévková lžíce | Smetana zakysaná 14% |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Těstoviny Fusilli - tříbarevné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 164,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Hroznové víno, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Majonéza, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pesto, Smetana zakysaná 14%, Těstoviny Fusilli - tříbarevné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny barevné s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme v misce vinný ocet, olivový olej, sůl, pepř a máme francouzskou zálivku. |
2 | Ve velkém množství vroucí osolené vody uvaříme 10 minut těstoviny, které propláchneme a necháme okapat. Přendáme je do mísy a vmícháme do nich lžíci francouzské zálivky, dáme stranou vychladnout. |
3 | Smícháme v misce omáčku pesto, majonézu, kysanou smetanu, sůl a pepř. |
4 | Na proužky nakrájíme kuřecí maso, celer nakrájíme na plátky a hroznové víno překrojíme na půlky a odstraníme pecky. Pár kuliček si schováme na ozdobu. Na tenké proužky nakrájíme mrkev. |
5 | Kuřecí maso, celer, mrkev, hroznové víno a směs v majonéze přidáme do těstovin a promícháme. |
6 | Těstovinovou směs dáme na dva talíře, ozdobíme kuličkami vína a podáváme. |