Jednoduchý recept

Rýžový pikantní salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 40051
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

90 g Arašídy
1 kávová lžička Chilli koření mleté
6 ks Cibulka jarní
125 g Fazolové klíčky
425 g Kompot ananasový
2 polévková lžíce Máslo arašídové
2 kávová lžička Med včelí
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
125 g Ředkvička
300 g Rýže neloupaná (Natural)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 505kJ
26% Sacharidy 95 g
24% Tuky 18 g
12% Sodík 247 mg
37% Bílkoviny 21 g

Rýžový pikantní salát postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme rýži a zalijeme vodou, pod pokličkou vaříme 30 minut. Nasekáme jarní cibulky, červenou papriku zbavíme semínek a nasekáme, na plátky nakrájíme ředkvičky.

2

Do misky dáme arašídové máslo, světlou sójovou omáčku, podzemnicový olej, vinný ocet, mleté chilli, med, česnekovou sůl, pepř a šleháme, až se vše spojí.

3

Rýži necháme okapat a dáme do zapékací mísy. Zálivku prohřejeme a vmícháme ji do rýže. Do směsi vmícháme konzervované kousky ananasu, jarní cibulky, fazolové klíčky, papriku a arašídy.

4

Hroký rýžový salát přemístíme na servírovací mísu a obložíme plátky ředkviček.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept