Salát paprikový pestrobarevný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát paprikový pestrobarevný
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 40052 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
50 g | Ančovičky konzervované |
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
25 g | Olivy černé |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 10,6mg |
Draslík | 297,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 113,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Cibule, Cuketa, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát paprikový pestrobarevný postup přípravy receptu:
1 | Na klínky nakrájíme cibuli, papriky zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, papriky, cukety a rozetřený česnek a smažíme 20 minut. |
2 | Přidáme ančovičky, ocet, sůl, pepř a rozpůlené a vypeckované olivy a vše promícháme a necháme vychladnout. |
3 | Na talíře upravíme směs a posypeme bazalkou. |