Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40053

Ingredience

100 g Cukr krupice
20 g Cukr skořicový
20 g Cukr vanilka
100 g Jablka
40 g Kakao instantní - Granko
200 g Kompot broskvový
5 dl Mléko plnotučné
100 g Máslo čerstvé
500 g Rýže loupaná
4 dl Voda pitná
20 g Čokoláda originál zalít pouze vodou

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 706kJ
31% Sacharidy 112 g
24% Tuky 18 g
1% Sodík 18 mg
16% Bílkoviny 9 g

Sladká rýže s ovocem postup přípravy receptu:

1

Přepranou rýži vysypeme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, povaříme do poloměkka, vysypeme cukr, vanilkový cukr, vylijeme mléko a za občasného míchaní vaříme až bude rýže měkká.

2

Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme je na pánev s zahřátým máslem a podusíme doměkka nakonec přisypeme skořicový cukr, zamícháme a jablka vysypeme do rýže, promícháme a porcujeme na talíře.

3

Na dno talíře naskládáme na tenké plátky nakrájené broskve, posypeme grankem, naběračkou položíme rýži, na vrch naskládáme ovoce, zakapeme čokoládovou polevou.

Poznámka

Rýží podáváme teplou na vyhřátém talíři, ozdobíme mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept