Sladká rýže s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladká rýže s ovocem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40053 |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr skořicový |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Jablka |
40 g | Kakao instantní - Granko |
200 g | Kompot broskvový |
100 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko plnotučné |
500 g | Rýže loupaná |
4 dl | Voda pitná |
20 g | Čokoláda originál zalít pouze vodou |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 28,3mg |
Draslík | 114,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 14,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 536,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Rýže loupaná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Cukr vanilka, Kakao instantní - Granko, Kompot broskvový, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Čokoláda originál zalít pouze vodou mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladká rýže s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Přepranou rýži vysypeme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, povaříme do poloměkka, vysypeme cukr, vanilkový cukr, vylijeme mléko a za občasného míchaní vaříme až bude rýže měkká. |
2 | Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme je na pánev s zahřátým máslem a podusíme doměkka nakonec přisypeme skořicový cukr, zamícháme a jablka vysypeme do rýže, promícháme a porcujeme na talíře. |
3 | Na dno talíře naskládáme na tenké plátky nakrájené broskve, posypeme grankem, naběračkou položíme rýži, na vrch naskládáme ovoce, zakapeme čokoládovou polevou. |
Poznámka
Rýží podáváme teplou na vyhřátém talíři, ozdobíme mátou.