Salát s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s těstovinami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 40054 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
8 ks | Ančovička - filety |
4 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
175 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
25 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
115 g | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
225 g | Těstoviny Farfalle |
350 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 69,8mg |
Draslík | 742,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Bazalka, Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | V mírně osolené vodě dle návodu uvaříme těstoviny, necháme je okapat a dáme stranou. Udržujeme teplé. |
2 | V menším hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a vaříme zelené fazolky 5 minut. Necháme je okapat a vmícháme do těstovin. Dáme stranou a udržujeme teplé. |
3 | Gril předehřejeme na střední teplotu, plátky tuňáka opláchneme a osušíme, po obou stranách je opepříme a dáme na mřížku grilu a pečeme po obou stranách 5 minut. Plátky tuňáka rozebereme na velikost jednohubek, vmícháme do těstovin s rozpůlenými rajčátky, ančovičkami, kapary a vypeckovanými olivami. Udržujeme vše teplé. |
4 | Připravíme zálivku: smícháme olivový olej, rozetřený česnek, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a drcené bazalkové listy. Osolíme, opepříme a zálivkou přelijeme směs těstovin a promícháme. |
5 | Salát přendáme na servírovací mísu a podáváme. |