Baba ganush - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Baba ganush
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4006 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Lilek |
1 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 357,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Limetka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Baba ganush postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozehřejeme na 250 stupňů na grilování. |
2 | Nakrájíme na kolečka lilek a rozložíme na plech pomazaný olejem. Zprudka grilujeme, až bude nahoře tmavá kůrka. |
3 | Rozmačkáme česnek, lilek umeleme a vše smícháme. |
4 | Limetku vymačkáme do směsi, osolíme a zamícháme. Necháme odležet v lednici. |
5 | Baba ganush má mít konzistenci bramborové kaše. |
6 | Mažeme na tousty nebo používáme místo tatarky a kečupu. |
Poznámka
z limetky vymačkáme šťávu - stačí z půlky