Teppanyaki z kuřecích prsíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teppanyaki z kuřecích prsíček
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 40060 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
100 g | Fazolové klíčky |
8 ks | Klasy kukuřice mražené |
4 ks | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
4 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 930,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Fazolové klíčky, Olej sezamový, Paprika červená, Paprika zelená, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klasy kukuřice mražené, Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teppanyaki z kuřecích prsíček postup přípravy receptu:
1 | Z kuřete stáhneme kůži a pokrájíme maso na plátky. Papriky zbavíme semínek a pokrájíme na plátky, cibuli oloupeme a rozkrájíme. Kukuřičné klásky též rozkrájíme. |
2 | Smícháme papriky, jarní cibulky, kukuřičné klásky, kuřecí prsíčka a fazolové výhonky. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a přidáváme zeleninu s kuřecím masem, vše osmažíme. |
4 | Smícháme zázvor, mirin a sójovou omáčku a zalijeme hotové kuře se zeleninou. |
5 | Ihned podáváme. |