Hovězí tokáň na pepři - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí tokáň na pepři
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40062 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso zadní |
3 g | Majoránka |
40 ml | Olej rostlinný |
7 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Protlak rajčatový |
8 g | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 105,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 61,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí tokáň na pepři postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme cibuli nadrobno, přidáme majoránku a pepř a osmahneme, aby se rozvinula vůně koření. |
2 | Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, orestujeme ze všech stran a přilijeme protlak zředěný vínem. Osolíme a zakryté necháme dusit doměkka, podle potřeby podlíváme vodou. |
Poznámka
1