Recept

Kuřecí pikantní kari po gudžarátsku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40063
Kategorie: Maso

Ingredience

6 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 kávová lžička Garam masala
4 polévková lžíce Jogurt bílý
2 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Kuře
1 špetka Majoránka
2 kávová lžička Mák mletý
150 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
Horké koření [39441]
3 kávová lžička Chilli koření mleté
1,5 kávová lžička Hřebíček
3 kávová lžička Kardamom
3 kávová lžička Kmín celý
6 kávová lžička Koriandr celý
0,8 kávová lžička Muškátový oříšek
1,5 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 871 kcal
Kilojoule 3 644kJ
4% Sacharidy 13 g
88% Tuky 66 g
13% Sodík 267 mg
100% Bílkoviny 56 g

Kuřecí pikantní kari po gudžarátsku postup přípravy receptu:

1

Kuře očistíme a naporcujeme. Jednu cibuli nasekáme nadrobno, druhou rozemeleme společně s česnekem, přidáme všechno koření, mák a osolíme.

2

Nakrájenou cibulku osmahneme na rozpáleném másle do zlatova, poté přidáme připravenou směs, zlehka orestujeme a vložíme maso. Podlijeme rozšlehaným jogurtem a dusíme do měkka. Mezitím občas mírně podlijeme vodou, je-li to potřeba.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept