Kuřecí pikantní kari po gudžarátsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí pikantní kari po gudžarátsku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40063 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Garam masala |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 ks | Kuře |
1 špetka | Majoránka |
2 kávová lžička | Mák mletý |
150 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1,5 kávová lžička | Hřebíček |
3 kávová lžička | Kardamom |
3 kávová lžička | Kmín celý |
6 kávová lžička | Koriandr celý |
0,8 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1,5 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 243,1mg |
Draslík | 984,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jogurt bílý, Kari koření, Kmín drcený, Kuře, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sůl, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Mák mletý, Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí pikantní kari po gudžarátsku postup přípravy receptu:
1 | Kuře očistíme a naporcujeme. Jednu cibuli nasekáme nadrobno, druhou rozemeleme společně s česnekem, přidáme všechno koření, mák a osolíme. |
2 | Nakrájenou cibulku osmahneme na rozpáleném másle do zlatova, poté přidáme připravenou směs, zlehka orestujeme a vložíme maso. Podlijeme rozšlehaným jogurtem a dusíme do měkka. Mezitím občas mírně podlijeme vodou, je-li to potřeba. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.