Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40065

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 l Mléko plnotučné
400 g Mouka kukuřičná
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 701kJ
25% Sacharidy 91 g
35% Tuky 26 g
25% Sodík 496 mg
18% Bílkoviny 10 g

Příprava polenty postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vylijeme vodu, do teplé zamícháme kukuřičnou mouku, kterou dobře metličkou rozkvedláme, aby nezůstaly hrudky. Za občasného míchání, aby se nepřipálila, vaříme tak dlouho, aby se vyvařila voda. Potom přilijeme mléko a vaříme na hustou kaši, kterou ještě podle chuti osolíme. Kaši je důležité dobře osolit.

2

Uvařenou kaši ještě horkou porcujeme na vodou opláchlé talíře a posypeme cibulkou.

3

Na pánvi rozpálíme máslo a na něm dozlatova osmahneme oloupanou a na tenké plátky nakrájenou cibuli.

Poznámka

Polenta se podává teplá. Můžeme použit také jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept