Recept

Kořeněné kuře v tandooru

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40069

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Citrony
1 kávová lžička Garam masala
6 polévková lžíce Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Kardamom
1 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Kuře
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
4 stroužek Česnek
Horké koření [39441]
3 kávová lžička Chilli koření mleté
1,5 kávová lžička Hřebíček
3 kávová lžička Kardamom
3 kávová lžička Kmín celý
6 kávová lžička Koriandr celý
0,8 kávová lžička Muškátový oříšek
1,5 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 724 kcal
Kilojoule 3 031kJ
4% Sacharidy 14 g
67% Tuky 50 g
14% Sodík 278 mg
100% Bílkoviny 56 g

Kořeněné kuře v tandooru postup přípravy receptu:

1

Kuře očistíme, stáhneme kůži a maso propícháme vidličkou. Cibuli a česnek rozemeleme, smícháme s rozšlehaným jogurtem i ostatními přísadami, kromě másla a horkého koření. Touto směsí důkladně potřeme maso, poté ho necháme v lednici několik hodin marinovat.

2

Následně maso napícháme na rožeň a vložíme do tandooru na dřevěné uhlí nebo grilujeme a současně potíráme rozpuštěným máslem. Hotové kuře dochutíme citronovou šťávou a posypeme horkým kořením.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pokrm podáváme s rýží a kořeněným jogurtem. Čas přípravy je bez doby marinování masa (nejlépe do druhého dne).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept