Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 40070
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

40 g Cukr krupice
20 g Cukr skořicový
20 g Cukr vanilka
150 g Hrušky
250 g Jogurt jahodový
30 g Ořechy lískové
300 g Polenta
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
30 g Rozinky tmavé
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 026kJ
26% Sacharidy 94 g
12% Tuky 9 g
60% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 10 g

Sladká polenta postup přípravy receptu:

1

Rozinky namočíme na 30 minut do vody, hrušky oloupeme, nakrájíme na kostky.

2

Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu, za stálého míchání sypeme polentu a na mírném ohni vaříme na hustou kaši, kam přidáme oloupané, na kostky nakrájené hrušky a scezené rozinky. Vše zamícháme, přisypeme cukr, skořicový cukr, vanilkový cukr, vymačkanou šťávu ze 2 ks pomerančů, dobře promícháme a směs z hrnce přeložíme na pekáč, kde necháme ztuhnout. Potom ji nakrájíme na porce, které dáváme na talíř a polijeme dochuceným jogurtem.

Poznámka

Sladkou polentu podáváme studenou, ozdobíme mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept