Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40073

Ingredience

30 g Cukr skořicový
20 g Cukr vanilka
20 g Droždí
500 g Jablka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
3 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 027kJ
7% Sacharidy 25 g
19% Tuky 15 g
4% Sodík 71 mg
7% Bílkoviny 4 g

Lívance plněné jablky postup přípravy receptu:

1

Do misky vylijeme mléko, přisypeme mouku, kypřící prášek, rozdrobíme droždí, rozklepneme celé vejce, přidáme vanilkový cukr, dobře metličkou rozšleháme a necháme těsto 30 minut odpočinout.

2

Pánev na pečení lívanců potřeme olejem, zahřejeme a lžíci pokládáme těsto do pánve, kde pečeme z obou stran. Upečené skládáme do velké mísy, anebo hrnce, aby vydržely déle teplé.

3

Jablka umyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na 1 cm hrubá kolečka, která můžeme na té samé pánvi, ale na rozehřátém másle, opéct tak, aby plátky jablek byly úplně měkké.

4

Připravené lívance rozkrojíme podélně na dvě půlky, do středu položíme 2 plátky opečených jablek a přiklopíme druhou půlkou. Plněné lívance porcujeme na talíře.

Poznámka

Podáváme teplé s vyšlehanou šlehačkou nebo studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept