Jednoduchý recept

Brambory zapečené s klobásou a zelím

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 40074

Ingredience

1200 g Brambory
80 g Cibule
300 g Klobása Dunajská
200 ml Mléko polotučné
30 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
30 g Strouhanka
300 g Sýr Eidam uzený 45%
10 g Sůl
20 g Tuk
6 ks Vejce slepičí
150 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 704 kcal
Kilojoule 2 944kJ
9% Sacharidy 32 g
64% Tuky 48 g
39% Sodík 787 mg
68% Bílkoviny 38 g

Brambory zapečené s klobásou a zelím postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory nakrájíme na plátky, klobásu na kolečka, uzený sýr nastrouháme, kysané zelí scedíme a necháme okapat, cibuli pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.

2

Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, vložíme do něj třetinu brambor, kousek másla, polovinu koleček klobásy, cibule, zasypeme polovinou sýra, přidáme zelí a položíme další třetinu brambor, zbylou klobásu, cibuli, sýr, zelí a zakryjeme poslední třetinou brambor. V hrnku rozkvedláme vejce a celý pokrm zalijeme. Osolíme, opepříme, polijeme mlékem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme asi půl hodiny, pokrm naporcujeme a ihned ještě horký podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept