Brambory zapečené s rajčatovým protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s rajčatovým protlakem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 40075 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1200 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
300 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
120 g | Okurky nakládané |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Protlak rajčatový |
10 g | Sůl |
300 g | Sýr Ementál (Primátor) |
15 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 52,4mg |
Draslík | 850,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Okurky nakládané, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme. |
2 | Pekáč vymažeme tukem, vyskládáme do něj brambory, osolíme, opepříme, v mléce rozmícháme mouku, rajčatový protlak, česnek a brambory v pekáči zalijeme. Nakonec vše posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě zvolna asi 40 minut. |
3 | Pokrm naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme. |