Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40076
Kategorie: Rolády

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
500 g Jahody zahradní
13 g Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Mouka polohrubá
20 g Máslo čerstvé
30 g Strouhanka
400 g Tvaroh měkký - nízkotučný
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 886kJ
18% Sacharidy 65 g
17% Tuky 13 g
23% Sodík 467 mg
37% Bílkoviny 21 g

Jahodová roláda postup přípravy receptu:

1

Do mixéru rozklepneme celé vejce, přidáme cukr a šleháme do husté hmoty, kterou přeložíme do misky. Přidáme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, zlehka vařečkou zamícháme a těsto vylijeme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech, který vložíme do nahřáté trouby a pečeme 15 minut. Utěrku dobře namočíme, vyždímáme a na ni položíme upečené těsto z plechu, které ještě teplé pomocí mokré utěrky zavineme na roládu a necháme vychladnout.

2

Roládu roztočíme, naskládáme na plátky nakrájené jahody, potřeme tvarohem, zas zabalíme, ale bez utěrky, položíme na podnos, vložíme do ledničky a necháme ztuhnout. Potom je nakrájíme na úhledná kolečka, která pokládáme na dezertní talířek. Posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Roládu servírujeme studenou a je vhodná pro večerní rodinné posezení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept