Jahodová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodová roláda
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40076 |
Kategorie: | Rolády |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
500 g | Jahody zahradní |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
30 g | Strouhanka |
400 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 261,3mg |
Draslík | 691,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Kypřicí prášek do pečiva, Strouhanka, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodová roláda postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru rozklepneme celé vejce, přidáme cukr a šleháme do husté hmoty, kterou přeložíme do misky. Přidáme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, zlehka vařečkou zamícháme a těsto vylijeme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech, který vložíme do nahřáté trouby a pečeme 15 minut. Utěrku dobře namočíme, vyždímáme a na ni položíme upečené těsto z plechu, které ještě teplé pomocí mokré utěrky zavineme na roládu a necháme vychladnout. |
2 | Roládu roztočíme, naskládáme na plátky nakrájené jahody, potřeme tvarohem, zas zabalíme, ale bez utěrky, položíme na podnos, vložíme do ledničky a necháme ztuhnout. Potom je nakrájíme na úhledná kolečka, která pokládáme na dezertní talířek. Posypeme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Roládu servírujeme studenou a je vhodná pro večerní rodinné posezení.