Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40078

Ingredience

2 ks Banány
30 g Cukr moučkový
30 g Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
3 dl Mléko kysané acidofilo 1%
400 g Mouka žitná bílá
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 ks Vejce slepičí
40 g Mouka pšeničná hrubá
1 dl Olej z vlašských ořechů

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 868 kcal
Kilojoule 3 634kJ
37% Sacharidy 132 g
42% Tuky 32 g
5% Sodík 92 mg
27% Bílkoviny 15 g

Banánová bábovka postup přípravy receptu:

1

Banány oloupeme, nakrájíme, dáme do mixéru a rozmixujeme. Přeložíme je do misky, rozklepneme celé vejce, metličkou rozšleháme, vysypeme vanilkový cukr, vylijeme mléko, olej, přisypeme mouku, třtinový cukr, kypřící prášek, dobře promícháme a těsto vylijeme do bábovkové formy, kterou vymažeme slunečnicovým olejem a posypeme hrubou moukou. Formu dáme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut. Špejlí zapíchneme do bábovky a když na ní nezůstane těsto, je bábovka upečená.

2

Dozlatova upečenou bábovku vyndáme z trouby, vyklopíme, necháme vychladnout a následovně ji nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře a posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Bábovku podáváme studenou pro hosty, ale také je vhodná k snídaní se šálkou mléka nebo čaje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept