Žampiony s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony s fazolkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40084 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Fazolové lusky zelené |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Vegeta |
500 ml | Voda pitná |
200 ml | Vývar zeleninový |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 530,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl - bramborový škrob, Vegeta, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté fazolky chvíli povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | Žampiony spaříme vroucí vodou a oloupeme. |
3 | Do kastrolu na rozpálený olej vložíme fazolky i žampiony, promícháme a zalijeme polovinou vývaru. Osolíme, okořeníme a krátce povaříme. |
4 | Nakonec pokrm zahustíme škrobovou moučkou, znovu krátce povaříme a podáváme. |
5 | Na talířích každou porci zalijeme trochou zbylého vývaru. |