Nádivka velikonoční - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka velikonoční
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40089 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 g | Kopřiva |
0,8 dl | Mléko plnotučné |
1 dl | Olej slunečnicový |
20 g | Petržel kudrnka |
10 ks | Rohlíky bílé |
200 g | Slanina vepřová |
30 g | Strouhanka |
600 g | Uzené maso vařené |
6 ks | Vejce slepičí |
3 stroužek | Česnek |
200 g | Houby sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 269,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 7,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 109,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopřiva, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Strouhanka, Vejce slepičí, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Petržel kudrnka, Rohlíky bílé, Uzené maso vařené, Houby sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka velikonoční postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby namočíme na 30 minut do studené vody. Rohlíky nakrájíme na kostky, dáme do misky. Vejce rozklepneme a bílky oddělíme. Žloutky osolíme, opepříme a dobře vyšleháme, přilijeme mléko, zamícháme a vylijeme na rohlíky v misce, promícháme. |
2 | Uzené maso nakrájíme na kostky a přidáme je do misky k rohlíkům. Scezené a na plátky nakrájené houby, na kolečka nakrájený česnek přidáme k rohlíkům, slaninu nakrájíme na kostky, na pánvi ji osmažíme dozlatova, polijeme nakrájené uzené. Kopřivy, petržel kudrnku opereme, nasekáme a také přidáme do misky k ostatním surovinám. Vše dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, zamícháme a směs přeložíme na olejem vymazaný a strouhankou posypaný plech, který vložíme do trouby a pečeme 50 minut. |
3 | Upečenou nádivku vyndáme, necháme vychladnout a krájíme na středně velké čtverce. Naskládáme na talíř a nabízíme. |
Poznámka
Nádivku servírujeme studenou. Je vhodná pro velikonoční hosty.