Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40089
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

20 g Kopřiva
0,8 dl Mléko plnotučné
1 dl Olej slunečnicový
20 g Petržel kudrnka
10 ks Rohlíky bílé
200 g Slanina vepřová
30 g Strouhanka
600 g Uzené maso vařené
6 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek
200 g Houby sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,306 kcal
Kilojoule 5 464kJ
16% Sacharidy 59 g
133% Tuky 100 g
20% Sodík 400 mg
65% Bílkoviny 36 g

Nádivka velikonoční postup přípravy receptu:

1

Sušené houby namočíme na 30 minut do studené vody. Rohlíky nakrájíme na kostky, dáme do misky. Vejce rozklepneme a bílky oddělíme. Žloutky osolíme, opepříme a dobře vyšleháme, přilijeme mléko, zamícháme a vylijeme na rohlíky v misce, promícháme.

2

Uzené maso nakrájíme na kostky a přidáme je do misky k rohlíkům. Scezené a na plátky nakrájené houby, na kolečka nakrájený česnek přidáme k rohlíkům, slaninu nakrájíme na kostky, na pánvi ji osmažíme dozlatova, polijeme nakrájené uzené. Kopřivy, petržel kudrnku opereme, nasekáme a také přidáme do misky k ostatním surovinám. Vše dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, zamícháme a směs přeložíme na olejem vymazaný a strouhankou posypaný plech, který vložíme do trouby a pečeme 50 minut.

3

Upečenou nádivku vyndáme, necháme vychladnout a krájíme na středně velké čtverce. Naskládáme na talíř a nabízíme.

Poznámka

Nádivku servírujeme studenou. Je vhodná pro velikonoční hosty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept