Sýr zapečený s vejci na toastu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýr zapečený s vejci na toastu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 40090 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Chléb toastový |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Gouda 45% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 317,3mg |
Draslík | 240,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Pažitka, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýr zapečený s vejci na toastu postup přípravy receptu:
1 | Krajíčky toastového chleba opečeme na pánvi na kousku rozehřátého másla. |
2 | Opečené krajíčky urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou pažitkou. Povrch poklademe na plátky nakrájeným sýrem a mísu vložíme do středně vyhřáté trouby. |
3 | Když se sýr začne tavit, rozklepneme na povrch vejce, osolíme a zapékáme tak dlouho, aby vejce ztuhla. |
4 | Můžeme podávat se salátem z čerstvé zeleniny. |