Jednoduchý recept

Kapří guláš

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 40091
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Brambory
100 g Cibule
30 g Cibule - nať
20 g Jíška hotová tmavá
2 kg Kapr obecný
4 g Kmín celý
60 ml Olej rostlinný
200 g Paprika červená
15 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
10 g Sůl
700 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 689 kcal
Kilojoule 2 884kJ
9% Sacharidy 32 g
42% Tuky 32 g
60% Sodík 1 g
120% Bílkoviny 68 g

Kapří guláš postup přípravy receptu:

1

Kapra vyvrhneme, očistíme, omyjeme, odřízneme hlavu, opatrně vyjmeme páteř, maso nakrájíme na kostky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, papriky bez jádřinců na nudličky, cibuli nadrobno.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme brambory, krátce orestujeme, posypeme mletou paprikou, kmínem, promícháme, přidáme rybí maso, rajčatový protlak, papriky, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Zahustíme jíškou, povaříme ještě tři minuty a odstavíme.

3

Kapří guláš servírujeme v hlubokých talířích a jednotlivé porce posypeme posekanou cibulovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept