Jednoduchý recept

Vejce zapečená v bramborové kaši

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40093

Ingredience

500 g Brambory
250 ml Mléko polotučné
80 g Máslo čerstvé
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 730kJ
5% Sacharidy 19 g
39% Tuky 29 g
15% Sodík 297 mg
35% Bílkoviny 20 g

Vejce zapečená v bramborové kaši postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory rozšťoucháme. Přilijeme horké mléko, přidáme polovinu másla a vyšleháme hladkou kaši.

2

Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a rozprostřeme do ní bramborovou kaši. V kaši vyhloubíme 4 důlky a do každého rozklepneme 1 vejce, které osolíme. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.

3

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud vejce neztuhnou.

4

Podáváme s hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept