Fusilli s houbami, rajčaty a cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s houbami, rajčaty a cuketou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 40096 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
300 g | Těstoviny Fusilli |
3 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 239,5mg |
Draslík | 492,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Rajčata, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s houbami, rajčaty a cuketou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na dílky. Omytou cuketu podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky nebo na kousky, vsypeme do kastrůlku na 1 lžíci rozehřátého másla a chvíli podusíme. |
3 | V míse promícháme uvařené těstoviny, rajčata, houby a cuketu. Podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě chvíli zapékáme. Potom pokrm zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme dozlatova. |
Poznámka
Žampiony můžeme nahradit čerstvými lesními houbami.