Jednoduchý recept

Fusilli s houbami, rajčaty a cuketou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40096
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cuketa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
150 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Gouda 45%
300 g Těstoviny Fusilli
3 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 445kJ
18% Sacharidy 64 g
34% Tuky 25 g
35% Sodík 698 mg
43% Bílkoviny 24 g

Fusilli s houbami, rajčaty a cuketou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na dílky. Omytou cuketu podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky.

2

Očištěné žampiony nakrájíme na plátky nebo na kousky, vsypeme do kastrůlku na 1 lžíci rozehřátého másla a chvíli podusíme.

3

V míse promícháme uvařené těstoviny, rajčata, houby a cuketu. Podle chuti osolíme a opepříme.

4

Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě chvíli zapékáme. Potom pokrm zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.

Poznámka

Žampiony můžeme nahradit čerstvými lesními houbami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept