Kapr na slovenský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na slovenský způsob
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40097 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
30 g | Celer bulvový |
300 g | Chléb pšeničný (bílý) |
100 g | Cibule |
5 g | Citronová kůra |
20 g | Cukr krupice |
2 g | Hřebíček |
25 g | Jíška hotová tmavá |
1600 g | Kapr obecný |
30 g | Mandle |
25 g | Marmeláda malinová |
30 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
20 ml | Ocet vinný červený |
2 g | Pepř černý celý |
30 g | Petržel kořen |
10 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 176,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Citronová kůra, Cukr krupice, Hřebíček, Kapr obecný, Mandle, Nové koření celé, Ocet vinný červený, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová tmavá, Marmeláda malinová, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na slovenský způsob postup přípravy receptu:
1 | Kapra vyvrhneme, očistíme od šupin, omyjeme, odřízneme hlavu, ploutve a kapra nakrájíme na podkovy. Mrkev, celer, petržel pokrájíme nahrubo, cibuli na čtvrtky. |
2 | Do hrnce nalijeme vodu, nysypeme do ní zeleninu s cibulí, celý pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček, citronovou kůru, zakápneme octem a povaříme půl hodiny. Necháme zkaramelizovat cukr a přidáme ho do vývaru. Přilijeme víno, přidáme lžíci marmelády, kousky kapra nasolíme a vložíme do vývaru. Povaříme dalších 15 minut. Kapra vyjmeme, vývar přecedíme, zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme, dosladíme a dokyselíme. Ještě chvíli povaříme a odstavíme. |
3 | Porce kapra upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme drcenými mandlemi. Podáváme s bílým chlebem. |