Jednoduchý recept

Kapr na slovenský způsob

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 40097
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Bobkový list
30 g Celer bulvový
300 g Chléb pšeničný (bílý)
100 g Cibule
5 g Citronová kůra
20 g Cukr krupice
2 g Hřebíček
25 g Jíška hotová tmavá
1600 g Kapr obecný
30 g Mandle
25 g Marmeláda malinová
30 g Mrkev kořen
3 g Nové koření celé
20 ml Ocet vinný červený
2 g Pepř černý celý
30 g Petržel kořen
10 g Sůl
200 ml Víno červené
1000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 465kJ
10% Sacharidy 38 g
43% Tuky 32 g
57% Sodík 1 g
95% Bílkoviny 53 g

Kapr na slovenský způsob postup přípravy receptu:

1

Kapra vyvrhneme, očistíme od šupin, omyjeme, odřízneme hlavu, ploutve a kapra nakrájíme na podkovy. Mrkev, celer, petržel pokrájíme nahrubo, cibuli na čtvrtky.

2

Do hrnce nalijeme vodu, nysypeme do ní zeleninu s cibulí, celý pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček, citronovou kůru, zakápneme octem a povaříme půl hodiny. Necháme zkaramelizovat cukr a přidáme ho do vývaru. Přilijeme víno, přidáme lžíci marmelády, kousky kapra nasolíme a vložíme do vývaru. Povaříme dalších 15 minut. Kapra vyjmeme, vývar přecedíme, zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme, dosladíme a dokyselíme. Ještě chvíli povaříme a odstavíme.

3

Porce kapra upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme drcenými mandlemi. Podáváme s bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept