Jednoduchý recept

Zabijačkový bůček

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 401
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Česnek
300 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
1 g Majoránka
0,5 g Nové koření mleté
2 g Pepř černý mletý
40 g Sůl
50 g Tuk
1000 g Vepřový bok
300 g Vepřový mozek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 600kJ
1% Sacharidy 4 g
81% Tuky 61 g
88% Sodík 2 g
25% Bílkoviny 14 g

Zabijačkový bůček postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme jej na menší kousky.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku.

3

Do základu přidáme maso, osolíme je, opepříme, přidáme mleté nové koření, majoránku a podusíme. Podlijeme teplým vývarem, přidáme třený česnek a dusíme pod poklicí téměř doměkka.

4

Potom k masu přidáme odblaněný, opláchnutý a na malé kousky nakrájený vepřový mozek a spolu s masem krátce podusíme.

5

Nakonec pokrm podle potřeby dosolíme, dokořeníme a krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept