Zabijačkový bůček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zabijačkový bůček
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 401 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Česnek |
300 g | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1 g | Majoránka |
0,5 g | Nové koření mleté |
2 g | Pepř černý mletý |
40 g | Sůl |
50 g | Tuk |
1000 g | Vepřový bok |
300 g | Vepřový mozek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 735,3mg |
Draslík | 347,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Majoránka, Sůl, Tuk, Vepřový bok, Vepřový mozek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zabijačkový bůček postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme jej na menší kousky. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku. |
3 | Do základu přidáme maso, osolíme je, opepříme, přidáme mleté nové koření, majoránku a podusíme. Podlijeme teplým vývarem, přidáme třený česnek a dusíme pod poklicí téměř doměkka. |
4 | Potom k masu přidáme odblaněný, opláchnutý a na malé kousky nakrájený vepřový mozek a spolu s masem krátce podusíme. |
5 | Nakonec pokrm podle potřeby dosolíme, dokořeníme a krátce podusíme. |