Jednoduchý recept

Kapr nadívaný

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 40100

Ingredience

600 g Bramborová kaše
60 g Cibule
120 g Houby čerstvé
30 g Játra kuřecí
1600 g Kapr obecný
200 ml Mléko polotučné
80 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
15 g Sardelová pasta
150 g Strouhanka
10 g Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 708 kcal
Kilojoule 2 961kJ
10% Sacharidy 35 g
49% Tuky 37 g
64% Sodík 1 g
102% Bílkoviny 57 g

Kapr nadívaný postup přípravy receptu:

1

Kapra očistíme od šupin, vyvrhneme, omyjeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, játra pokrájíme najemno.

2

V pánvi rozehřejeme 20 gramů másla, přisypeme cibuli, houby a krátce orestujeme, přidáme játra, promícháme, stáhneme z plotny, přidáme namočenou strouhanku, sůl, pepř, žloutky, sardelovou pastu, vše spolu důkladně promícháme a směsí naplníme břicho kapra. Otvor zpevníme párátky, vložíme do pekáče, přidáme máslo a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 40 minut, občas poléváme vlastní šťávou.

3

Kapra naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept