Kapr na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na smetaně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 40101 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
20 ml | Citronová šťáva |
20 g | Kapary |
800 g | Kapr obecný |
60 g | Máslo čerstvé |
3 g | Paprika mletá pálivá |
10 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
8 g | Sůl |
60 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 379,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová šťáva, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do pekáčku, podlijeme polovinou smetany a posypeme mletou paprikou. Přidáme máslo, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny. |
2 | Porce kapra vyjmeme, přilijeme zbytek smetany, vmícháme žloutky, kapary, necháme zhoustnout a dochutíme solí a pepřem. |
3 | Porce kapra upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou. |