Recept

Čokoládový dezert s peprmintovým krémem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 52 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 40102
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

50 g Čokoláda mléčná
30 g Pistácie
těsto
1 polévková lžíce Cukr krupice
70 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
130 g Sušenky BeBe kakaové
šlehačka
1 polévková lžíce Cukr moučkový
2,2 dl Smetana 33% (šlehačka)
krém
1 polévková lžíce Citronová kůra
1,8 dl Citronová šťáva
50 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Likér čokoládový
3 polévková lžíce Likér peprmintový
0,8 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 338kJ
12% Sacharidy 42 g
53% Tuky 40 g
7% Sodík 132 mg
14% Bílkoviny 8 g

Čokoládový dezert s peprmintovým krémem postup přípravy receptu:

1

Čokoládové sušenky rozmixujeme, promícháme je s rozehřátým máslem a s 1 lžíci cukru. Pak přimícháme 1 lžíci mouky a směs dobře promícháme. Směs rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně, od středu je rovnoměrně vytlačíme až k okrajům. (pokud by se těsto lepilo na prsty, smočíme si je v práškovém cukru.

2

Pečeme v předehřáté troubě při 175°C 12-15 minut.

3

Do kastrolku dáme 1.75 dl citronové šťávy, kterou smícháme s 3 rozšlehanými žloutky, 1 lžicí nastrouhané citronové kůry, 50 g cukru krupice a 1 špetkou soli. Kastrolek se směsí dáme na plotnu, pomalu mícháme a zahříváme, až do doby, kdy zažne houstnout. Pak směs odstavíme z plotny.

4

Do kastrolku dáme želatinu, přilijeme 0.8 dl smetany a za stálého míchání při mírné teplotě zahříváme ve vodní lázni (60°C) do úplného rozpuštění želatiny. Pak přimícháme 3 lžíce peprmintového likéru, 4 lžíce čokoládového likéru, vyšlehané 4 žloutky a 50 g cukru. Za stálého šlehání želatinu se žloutky přivedeme k varu, vaříme je 30-60 sekund (podle návodu) a hned odstavíme z plotny. Pak směs chvíli mícháme do doby, kdy bude mít správnou konzistenci hustoty.

5

2.2 dl vychlazené smetany vyšleháme elektrickou metlou do husté pěny. Přidáme 1 lžíci prosátého moučkového cukru a ještě chvilku šleháme, až bude dostatečně hustá. Postupně budeme zapracovávat šlehačku do krému, který potom navrstvíme na korpus.

6

Krém posypeme nastrouhanou čokoládou, ozdobíme pistáciovými oříšky a dáme do chladničky na 2-3 hodiny.

7

Vychlazený dezert nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept